Arată mai multe produse
Niciun rezultat găsit. Încearcă din nou cu alte cuvinte cheie.
Caută în blog
Articole recente

Device-urile Eve compatibile cu Matter prin actualizare firmware

Publicat pe20-04-2023 De

Dacă ai achiziționat un device Eve compatibil cu Thread și dorești să utilizezi Matter pentru a folosi dispozitivele Eve de pe o platformă suplimentară, o poți face printr-o actualizare gratuită a firmware-ului. Actualizările sunt acum disponibile pentru device-urile Eve compatibile cu Thread:

Ce este standardul Matter?

Standardul Matter este o inițiativă deschisă, susținută de un consorțiu de companii și dezvoltatori, care își propune să creeze un standard interoperabil pentru dispozitivele Smart Home. Scopul acestui standard este de a îți permite să utilizezi o gamă largă de dispozitive inteligente de la diferiți producători, care să poată funcționa împreună în mod transparent, fără a fi nevoie să ai aplicații separate pentru fiecare dispozitiv în parte.

Standardul Matter este bazat pe tehnologii existente, precum Wi-Fi, Ethernet și Bluetooth, și utilizează protocolul de rețea IP pentru a permite comunicațiile între dispozitive. De asemenea, Matter include un set de protocoale și specificații comune pentru dispozitivele inteligente, care sunt dezvoltate de către membrii consorțiului și care se îmbunătățesc constant.

Matter a fost lansat oficial în mai 2021, iar în prezent sunt disponibile mai multe dispozitive compatibile cu acest standard, precum becuri inteligente, termostate, sisteme de securitate și alte dispozitive pentru locuințe.

În prezent, există numeroase dispozitive inteligente pe piață, dar acestea sunt adesea dezvoltate cu tehnologii diferite, ceea ce face ca interoperabilitatea între dispozitive să fie dificilă. De exemplu, dacă dorești să utilizezi dispozitive de la doi producători, este posibil să ai nevoie să utilizezi două sau mai multe aplicații diferite pentru a le controla.

Standardul Matter își propune să abordeze aceste probleme, oferind un set comun de protocoale și specificații pentru dispozitivele inteligente. Astfel, dispozitivele de la diferiți producători pot comunica între ele, indiferent de tehnologia folosită. De asemenea, utilizatorii nu vor mai fi nevoiți să utilizeze aplicații separate pentru fiecare dispozitiv, deoarece toate dispozitivele compatibile cu standardul Matter pot fi controlate de o singură aplicație.

Una dintre cele mai importante caracteristici ale standardului Matter este securitatea. Dispozitivele inteligente din locuințe pot fi vulnerabile la atacuri cibernetice, care pot avea consecințe grave, cum ar fi accesul neautorizat la datele personale ale utilizatorilor sau la informațiile de identificare a locuinței. În acest sens, Matter include măsuri de securitate pentru a proteja datele utilizatorilor, precum criptarea datelor și autentificarea utilizatorilor.

Un alt beneficiu al standardului Matter este ușurința de utilizare. Utilizatorii nu vor mai fi nevoiți să se gândească la tehnologiile folosite de dispozitivele lor, ci pot folosi aceleași comenzi pentru toate dispozitivele lor inteligente din locuință. Acest lucru poate face utilizarea dispozitivelor inteligente mult mai intuitivă și mai simplă.

Produse Eve compatibile Matter
Produse recomandate

Meniu - Smart Home

Contul meu

Creează-ți un cont pentru a adăuga produse în Favorite.

Login

Intră în contul tău

Login