Arată mai multe produse
Niciun rezultat găsit. Încearcă din nou cu alte cuvinte cheie.

Site-ul 1smart.ro (numit în continuare "1smart.ro") este administrat de JUST SMART S.R.L. (numită în continuare “societate”), cu sediul social în B-dul. Alexandru Obregia 4, Sector 4, București, România, având C.U.I.: RO45208592, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J40/19698/2021, telefon: (+40) 755 065 859.

Societatea este conștientă că informațiile prezentate trebuie să fie cât mai corecte și se străduiește permanent să îmbunătățească și să actualizeze conținutul site-ului. Cu toate acestea, se pot strecura greșeli, erori de operare, neintenționate, de aceea precizăm că toate informațiile cât și imaginile au caracter informativ, iar produsele livrate pot diferi de imagini în orice mod, datorită modificării caracteristicilor, design-ului, fără notificare prealabilă de către producători sau furnizori. Societatea își rezervă dreptul de a modica prețul, imaginile sau caracteristicile produselor fără o notificare prealabilă.

Încercăm ca descrierea produselor să fie cât mai detaliată, în funcție de informațiile oferite de către producători sau furnizori, dar și de spațiul pe care îl are definit fiecare produs pe site. Promoțiile/ofertele prezente pe site sunt valabile în limita stocului disponibil.

Site-ul poate conține și link-uri către alte site-uri. Politica de confidențialitate cât și Termenii și condițiile practicate de acestea nu sunt responsabilitatea societății noastre și nici conținutul lor.

Utilizatorul reprezintă persoana/vizitatorul care accesează site-ul, în scopuri personale sau profesionale și care a acceptat Termenii și condițiile dar și Politica de confidențialitate a site-ului, urmând toate cerințele procesului de înregistrare.

Cumpărătorul reprezintă persoana/vizitatorul care accesează site-ul, în scopuri personale sau profesionale și care a acceptat Termenii și condițiile dar și Politica de confidențialitate a site-ului, urmând toate cerințele procesului de înregistrare, ce inițiază și finalizează o comandă.

Comanda reprezintă un document electronic, generat ca urmare a unei cereri de livrare de produse efectuate pe site-ul 1smart.ro de către un cumpărător, ce intervine ca formă de comunicare între societate și cumpărător. Ea devine contract odată cu confirmarea vânzătorului, prin care societatea este de acord să livreze cumpărătorului produse și servicii, iar cumpărătorul este de acord efectueze plata acestora. Acceptarea comenzii de către vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare verbală (telefonică) sau electronică (email) din partea vânzătorului către cumpărător, fără a mai fi nevoie de o confirmare de primire din partea acestuia. Vânzătorul nu consideră o comandă neconfirmată că având valoarea unui contract.

În cazul în care nu se pot respecta termenele de livrare a comenzii sau site-ul este nefuncțional și nu se pot face comenzi, vânzătorul este obligat să anunțe cumpărătorului termenul estimat de finalizare a livrării. Rezolvarea litigiilor se face în conformitate cu legile în vigoare dacă este cazul.

În cazul în care cumpărătorul întârzie din vina să plata mărfurilor în termenul prevăzut în factura emisă de vânzător, este obligat la plata unei penalități conform legilor în vigoare. În cazul în care vânzătorul primește informații eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de livrare a comenzii, termenul fiind de 3 zile lucrătoare.

Pentru produsele care nu se află în stoc și se aduc la comandă, se încasează un avans de minim 20% din valoarea comenzii.

Prețul, modalitatea de plată și modalitatea de livrare sunt specificate în comandă. Dacă finalizarea comenzii se face online, automat cumpărătorul primește pe email o factură proforma cu toate detaliile specificate mai sus. Dacă finalizarea comenzii se face telefonic cumpărătorul, în cazul în care plata se face cu ramburs, așteaptă curierul să îi livreze marfa, iar în cazul în care plata se face prin transfer bancar sau online va primi pe email o factură proforma în baza căreia va efectua plata iar livrarea mărfii se va face după confirmarea plății.

Produsele comandate se livrează pe teritoriul României prin GLS, SameDay Courier și FAN Courier. Produsele se află în ambalajul original, sigilat, al producătorului. La primirea coletului verificați integritatea ambalajului precum și existența facturii și a certificatului de garanție (în format fizic sau digital - pe adresa de e-mail folosită la plasarea comenzii). Eventualele probleme legate de integritatea coletelor se pot face doar în momentul primirii pe AWB sau se întocmește un proces verbal de constatare împreună cu angajatul firmei de curierat care livrează coletul, și/sau se refuză primirea și plata coletului. Reclamațiile ulterioare cu privire la aceste aspecte sunt nule.

Responsabilitatea și riscurile asociate produselor revine în acest caz firmei de curierat. Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a produselor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare. În momentul efecturarii plății se face și transferul de proprietate al bunurilor, în locația precizată în comandă, și în urma semnării de primire a documentului de transport furnizat de curier sau prin semnarea de primire pe factură fiscală în cazul ridicării produselor de la sediul 1smart.ro. În cazul livrării prin curier, acesta nu este autorizat de către vânzător să permită cumpărătorului deschiderea coletelor înainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnării de livrare și achitării eventualei contravalori a acestora.

Forța majoră exonerează de răspundere partea care o invocă, dar numai în măsură și pentru perioada în care îndeplinirea clauzelor contractuale este împiedicată sau întârziată de situația de forță majoră. Prin caz de forță majoră se înțeleg toate evenimentele și/sau împrejurările imprevizibile și inevitabile, independente de voință părții care o invocă (ex.: războaie, revoluții, inundații, cutremure, epidemii, embargouri, restricții de carantină, temperaturi foarte ridicate sau foarte scăzute) și care, apărând după încheierea contractului, împiedică sau întârzie, total sau parțial, executarea acestuia. Partea care invocă forță majoră este obligată să anunțe cealaltă parte, telefonic sau prin email, în termen de 5 zile de la începerea evenimentelor sau împrejurărilor considerate drept forță majoră, comunicând, totodată, și documente eliberate de o autoritate competență care să certifice cazul de forță majoră.

Administratorul site-ului 1smart.ro, își rezervă dreptul de a modifica în orice moment conținutul acestui acord, fără notificarea prealabilă a persoanelor care îl utilizează. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii și condițiile pentru utilizarea serviciilor, pentru a le putea consulta în orice moment.

 

Prețuri

Prețurile afișate sunt exprimate în lei și conțin TVA.

 

Drepturile utilizatorilor

Utilizatorii acestui website au următoarele drepturi:

  • Dreptul de a nu fi de accord cu Termeni și Condițiile, caz în care sunt obligați să înceteze utilizarea acestui website.
  • Dreptul de a fi informat asupra datelor sale deținute de către acest website. Pentru această acțiune utilizatorul trebuie să trimită un email la info@1smart.ro sau, dacă deține un cont de client, să acceseze pagina "Contul meu", secțiunea "GDPR - Date personale" în care să solicite fișa electronică cu datele sale colectate până în prezent. Societatea noastră va transmite aceste date în cel mai scurt timp, dar nu mai târziu de 30 de zile din momentul solicitării.
  • Dreptul de a solicita ștergerea sau actualizarea datelor, dacă ele sunt eronate. Datele care vor trebui păstrate din cauza legislației în vigoare nu vor putea fi șterse. Pentru această acțiune utilizatorul trebuie să trimită un email la adresa info@1smart.ro în care să solicite ștergerea datelor colectate până în acel moment. Vom confirmă acțiunea în cel mai scurt timp dar nu mai târziu de 30 de zile.
  • Dreptul de a se opune anumitor prelucrări (comunicare comercială, newsletter) sau de retragere a consimțământului pentru anumite prelucrări.

Se va încerca rezolvarea oricărei dispute în legătură cu utilizarea Platformei on-line și/sau a Aplicației și/sau Contractul, mai întâi pe cale amiabilă.

În cazul în care părțile nu ajung la un acord cu privire la dispută, aceasta va fi definitiv soluționată de instanța română competență.

Consumatorii nu pot renunța la drepturile lor conferite de lege. Orice clauze contractuale care înlătura sau limitează drepturile conferite de lege consumatorilor nu vor produce efecte cu privire la aceștia.

Totodată, utilizatorii au dreptul de a se adresa Autorității Naționale pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, sau autorităților, în cazul în care consideră că trebuie să își apere oricare din drepturile garantate de legislația în vigoare sau de noul regulament GDPR.

Toate disputele și medierile vor fi guvernate de legea română.

 

 

Dreptul de denunțare unilaterală

OG 130/2000 Art. 4. - (1) b) condițiile și modalitățile de exercitare a dreptului de denunțare unilaterală, pentru cazurile prevăzute în prezenta ordonanță, sub formă clauzei următoare: "Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.".

Administratorul site-ului 1smart.ro, își rezervă dreptul de a modifica în orice moment conținutul acestui acord, fără notificarea prealabilă a persoanelor care îl utilizează. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii și condițiile pentru utilizarea serviciilor, pentru a le putea consulta în orice moment.

OUG 34/2014 Art. 9. - (1): condițiile și modalitățile de exercitare a dreptului de denunțare unilaterală, pentru cazurile prevăzute în prezenta ordonanță, sub forma clauzei următoare: "Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fară penalități și fară invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului său, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului".

OUG 34/2014 Art. 14. - (1): "Consumatorul returnează produsele fară întârziere nejustificata și în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat comerciantului decizia sa de retragere din contract în conformitate cu art. 11. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile."

OUG 34/2014 Art. 14. - (3): Clientul este direct responsabil de diminuarea valorii produselor, ce rezultă din manipularea sau utilizarea acestora pe toată perioada în care s-au aflat în posesia sa, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționarii produselor.
*Dacă produsele (ex.: aspiratoare robot) ce conțin consumabile (ex.: filtre, perii) au fost utilizate, costul consumabilelor la prețul de achiziție va fi perceput din suma totală ce trebuie rambursată către dumneavoastră în urma returului. Produsele respective vor fi returnate și vor fi preluate fară consumabilele specificate. Toate costurile vă vor fi comunicate înainte de preluarea sau procesarea efectivă a procesului de retur.

OUG 34/2014 Art. 16. - (e): Exceptări de la dreptul de retragere: "furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator;"
*Produsele de igienă personală (ex.: periuță de dinți) se pot returna doar dacă nu au fost folosite (trebuie sa fie sigilate).

Dacă ai primit produsul incomplet sau neconform, este necesar să ne semnalezi acest lucru în maxim 48 de ore de la primirea comenzii. Orice sesizare ulterioară nu va fi luată în considerare.

Conform legislației în vigoare, politica de retur a produselor se aplică doar pentru achizițiile făcute de persoane fizice.

Mai multe detalii despre OUG 34/2014 regăsiți aici.

 

 

 

 

GARANȚIA PRODUSELOR

 

Produsele comercializate de 1smart.ro beneficiază de garanție premium de până la 36 luni pentru Persoanele Fizice, și 12 luni pentru Persoanele Juridice, și este specificată în pagina fiecărui produs, în partea de jos din secțiunea "Detalii tehnice".

Produsele sunt noi, în ambalajele originale. În cazul certificatelor de garanție emise de producători, produsul reclamat defect în perioada de garanție trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service menționat în certificat. Acest centru autorizat de producător va prelua întreaga responsabilitate a rezolvării garanției.

Garanţia produselor se asigură în conformitate cu Legea Nr. 449 / 2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora, republicată (r1), OG 21 / 1992 privind protecţia Consumatorilor, republicată (r2), cu modificările şi completările ulterioare de la data vânzării, Legea 476 / 2006 şi normele de aplicare în vigoare la data vânzării, completate cu prevederile Certificatelor de Garanţie şi ale Instrucţiunilor de Utilizare ale produsului, predate la data achiziţiei acestuia.

În situația în care produsele aflate în termenul de garanţie legală de conformitate nu pot fi reparate, sau când durata cumulată de nefuncţionare din cauza deficienţelor apărute în termenul de garanţie legală de conformitate depăşeşte 10% din durata acestui termen, la cererea consumatorului, vor fi înlocuite de vânzător sau acesta va restitui consumatorului contravaloarea produsului respectiv.

Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade de timp, stabilită de comun acord, în scris, între vânzător şi consumator, luându-se în considerare natura produselor şi scopul pentru care acesta a solicitat produsele.

Perioada de timp stabilită nu poate depăşi 14 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul, după caz, a adus la cunoştinţa vânzătorului lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul vânzătorului ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare.

Pentru produsele electrice și/sau electronice (ex: prize / întrerupătoare încastrate, surse de iluminat) ce necesită, pentru punerea în funcțiune a acestora, intervenții asupra instalației electrice, se va acorda garanția doar în baza facturii sau chitanței primite de la prestatorul de servicii autorizat (electrician autorizat).

Garanția pentru produsele de tip DOA (Dead On Arrival) este aplicabilă doar produselor nereîncărcabile.

În afara condițiilor generale mai sus menționate, produsele trebuie trimise în garanție împreună cu toate accesoriile accesoriile cu care au fost livrate produsele, factura fiscală, certificatul de garanție, toate ambalate corespunzător. Nerespectarea acestor indicații poate duce la pierderea garanției produsului.

 

 

Neaplicarea garanţiei

 

Nu se acordă garanție pentru defecte induse prin utilizare necorespunzătoare, dacă au fost efectuate alte reparații neautorizate, dacă produsul a fost lovit, scăpat, deteriorat datorită contactului cu apa, în cazul unui scurt circuit (încărcător sau baterie), dacă un acumulator este stocat pe timp îndelungat fără sarcina electrică (neîncărcat), pierderea puterii acumulatorului datorită utilizării și vechimii.

Nu constituie obiectul garanţiei lipsa de conformitate derivată din:

  • Uzura normală a produsului.
  • Defectele cauzate de manevrarea brutală. (defectele cauzate de obiecte ascuțite, de îndoire, comprimare sau cădere, etc.)
  • Defecte cauzate de utilizarea în condiții neadecvate (distrugeri intenționate, utilizare defectuoasă, etc.) sau intervenții neautorizate asupra produselor.
  • Utilizarea produsului în aplicații ce necesită performanțe și calități - altele decât cele oferite de clasa și scopul pentru care este destinat produsul sau în afară specificațiilor tehnice aferente.
  • Uzură normală a produselor (ex. uzură fizică, mecanică și electrică, scăderea în timp a luminozității ecranelor).
  • Utilizarea produsului în condiții neadecvate (ex: tensiune de alimentare necorespunzătoare, împământare inexistentă sau greșită, acțiunea șocurilor, vibrațiilor, loviturilor sau altor forme de abuz fizic.
  • Utilizarea de consumabile sau accesorii - altele decât cele indicate de producător în specificațiile tehnice, utilizarea produsului în condiții de mediu necorespunzătoare - acțiuni ale substanțelor chimice, noxe, fum, praf sau umiditate, defectarea produsului cauzată de intemperii).
  • Manipularea sau instalarea greșită (ex: instalarea greșită a bateriilor sau a acumulatorilor, utilizarea altor modele de surse de alimentare sau accesorii decât cele livrate sau indicate de producător).
  • Setări greșite ale produselor sau programelor, virusari, deteriorarea sau funcționarea necorespunzătoare a sistemului de operare, a fișierelor de configurare sau a programelor instalate, folosirea altor drivere sau programe decât cele originale care însoțesc produsul, eventualele incompatibilități de natură software sau hardware ce pot apărea la folosirea produselor [ex: adăugarea unui produs într-un ecosistem cu care nu este compatibil în mod oficial (SmartThings, Home Assistant, Fibaro, etc.)].
  • Deteriorări termice, mecanice și plastice ale produsului datorate incendiilor, accidentelor, vibrațiilor, intemperiilor, neglijenței în utilizare sau a oricăror altor factori, independent de Producător.
  • Alte situații specificate în Certificatul de garanție care însoțește produsul.

 

 

 

 

LIVRARE ȘI RETUR

 

Livrarea produselor

Produsele comandate se livrează pe teritoriul României prin GLS, SameDay Courier și FAN Courier. Produsele se află în ambalajul original, sigilat, al producătorului. La primirea coletului verificați integritatea ambalajului precum și existența facturii și a certificatului de garanție (în format fizic sau digital - pe adresa de e-mail folosită la plasarea comenzii). Eventualele probleme legate de integritatea coletelor se pot face doar în momentul primirii pe AWB sau se întocmește un proces verbal de constatare împreună cu angajatul firmei de curierat care livrează coletul, și/sau se refuză primirea și plata coletului. Reclamațiile ulterioare cu privire la aceste aspecte sunt nule.

Comenzile cu valoarea totală mai mare de 500 lei (TVA inclus) beneficiază de livrare gratuită. Pentru comenzile cu valoarea totală mai mică de 500 lei (TVA inclus) și care au mod de livrare curier se vă aplica un cost de livrare în valoare de 20 lei (TVA inclus) sau 15 lei (TVA inclus) pentru livrare în locker easyBox SameDay. Prețul de livrare poate varia în funcție de kilometrii adiționali. Costul final de livrare se vă afișa automat în pagina de comandă. Factura emisă va conține costul de livrare menționat separat față de valoarea produselor.

Timpii de livrare pot varia independent de voința noastră sau a firmei de curierat din cauze cum ar fi: condiții meteorologice extreme, blocaje rutiere, accidente, etc.

Termenul de livrare obișnuit al produselor este de 1 - 3 zile lucrătoare din momentul înregistrării și confirmării comenzii prin email sau telefonic de catre un reprezentant 1smart.ro. În condiții speciale, timpul de livrare poate fi depășit numai anunțându-vă în prealabil despre această situație.

 

Disponibilitatea produselor

Durata de livrare a unei comenzi depinde de disponibilitatea fiecărui produs. Produsele prezentate pe 1smart.ro pot fi prezente în stocul propriu sau în stocul furnizorilor noștri.
Statusul produselor poate fi:

  • "În stoc" - Produsul este disponibil în stocul nostru și poate fi expediat imediat;
  • "În stoc furnizor" - Livrarea se face după recepția produsului în stocul 1smart.ro. Termenul exact (durata de intrare pe stoc + durata de livrare) va fi comunicat telefonic sau pe e-mail, după verificarea stocului furnizorului. Timpul mediu de livrare este cuprins între 2 -5 zile lucrătoare. Anumite produse se pot epuiza de la un minut la altul și, de aceea, status-ul "În stoc furnizor" nu reprezintă o garanție a disponibilității.
  • "Stoc epuizat" - Produsul s-a epuizat din stocul 1smart.ro și al furnizorilor, stocul urmând a fi completat într-o scurtă perioadă de timp.

 

 

Returnarea produselor

Dreptul de denunțare unilaterală

OUG 34/2014 Art. 9. - (1): condițiile și modalitățile de exercitare a dreptului de denunțare unilaterală, pentru cazurile prevăzute în prezenta ordonanță, sub forma clauzei următoare: "Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fară penalități și fară invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului său, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului".

OUG 34/2014 Art. 14. - (1): "Consumatorul returnează produsele fară întârziere nejustificata și în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat comerciantului decizia sa de retragere din contract în conformitate cu art. 11. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile."

OUG 34/2014 Art. 14. - (3): Clientul este direct responsabil de diminuarea valorii produselor, ce rezultă din manipularea sau utilizarea acestora pe toată perioada în care s-au aflat în posesia sa, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționarii produselor.
*Dacă produsele (ex.: aspiratoare robot) ce conțin consumabile (ex.: filtre, perii) au fost utilizate, costul consumabilelor la prețul de achiziție va fi perceput din suma totală ce trebuie rambursată către dumneavoastră în urma returului. Produsele respective vor fi returnate și vor fi preluate fară consumabilele specificate. Toate costurile vă vor fi comunicate înainte de preluarea sau procesarea efectivă a procesului de retur.

OUG 34/2014 Art. 16. - (e): Exceptări de la dreptul de retragere: "furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator;"
*Produsele de igienă personală (ex.: periuță de dinți) se pot returna doar dacă nu au fost folosite (trebuie sa fie sigilate).

Dacă ai primit produsul incomplet sau neconform, este necesar să ne semnalezi acest lucru în maxim 48 de ore de la primirea comenzii. Orice sesizare ulterioară nu va fi luată în considerare.

Conform legislației în vigoare, politica de retur a produselor se aplică doar pentru achizițiile făcute de persoane fizice.

Mai multe detalii despre OUG 34/2014 regăsiți regăsiți aici.

 

Condiții de returnare:

  • Toate produsele comandate online se pot returna în maximum 14 zile de la primire.
  • Produsul trebuie să fie returnat în condiții de siguranță, pe cât posibil în ambalajul original, pentru a evita deteriorarea acestuia la manipulare și/sau transport.
    *Unele produse sunt marcate cu un sigiliu aplicat de producător pe ambalaj. Acest sigiliu nu este prezent în mod obligatoriu, prezența lui fiind specifică producătorului. Prezența sigiliului nu este obligatorie pentru a demonstra că produsul este exact în formă și condițiile în care a fost eliberat de către producător. Deteriorarea sigiliului nu aduce nici o limitare dreptului de renunțare la contract.
  • În cazul returului fără ambalaj și accesorii, acesta nu mai poate fi pus în vânzare la prețul la care a fost vândut către client, caz în care diminuarea de valoare în procent de [.]% din prețul de achiziție va fi suportat de către client/cumpărător. Suma reprezentând valoarea de diminuare va fi reținută din prețul plătit pentru acesta, consumatorului urmând să-i fie returnată doar diferența.
  • Dacă în comandă sunt mai multe produse din același model, se acceptă retur doar dacă a fost desigilat sau dezambalat un singur produs din modelul respectiv.
  • Nu se vor accepta retururile în termen de 14 zile calendaristice, dacă produsele prezintă urme de uzură și nu mai pot fi revândute.
  • Nu se vor accepta retururile în termen de 14 zile calendaristice produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice / electrice.
  • Produsele achiziționate sub formă de pachete (kit / pachet promo) sau care beneficiază de produse sau vouchere cadou, se pot returna doar sub formă de pachet sau împreună cu produsul cadou, iar voucherul va fi anulat. Dacă voucherul a fost utilizat, se va opri suma aferentă acestuia din suma totală ce urmează a fi rambursată.
  • Produsele de igienă personală (ex.: periuță de dinți) se pot returna doar daca nu au fost folosite (trebuie sa fie sigilate). (Conform art. 16 - (e) din OUG 34/2014).
  • Produsele ce au bandă adezivă (ex. bandă led) se pot returna doar dacă folia protectoare de pe banda adezivă nu a fost îndepărtată, iar produsul este intact.
  • Dacă produsele (ex.: aspiratoare robot) ce conțin consumabile (ex.: filtre, perii) au fost utilizate, costul consumabilelor la prețul de achiziție va fi perceput din suma totală ce trebuie rambursată către dumneavoastră în urma returului. Produsele respective vor fi returnate și vor fi preluate fară consumabilele specificate. Toate costurile vă vor fi comunicate înainte de preluarea sau procesarea efectivă a procesului de retur.
  • Produsele trebuie împachetate corespunzător pentru a fi protejate împotriva eventualelor deteriorări din timpul transportului.
  • Lipsa sau deteriorarea etichetelor, sau a marcajelor de pe produse poate atrage refuzarea cererii de retur.
  • Contravaloarea produselor se va returna în maximum 14 zile. Suma înapoiată va include, dacă este cazul, costul transportului plătit pentru expediarea inițială a comenzii.
  • Costul transportului pentru returul produselor va fi suportat de către client.
  • Pentru comenzile plătite cu cardul suma va fi returnată pe același card utilizat la tranzacționare, în decurs de 14 zile de la acceptarea returului.
  • Pentru comenzile plătite prin Transfer bancar sau Ramburs, avem nevoie să ne transmiteți un cont IBAN în care să efectuăm transferul.

 

Cererea de retur se face din "Contul meu", secțiunea "Comenzile mele" - se alege comanda pentru care se dorește retur total sau parțial prin apăsarea butonului "Detalii comandă", se bifează căsuța din dreptul produsului pe care doriți să îl returnați, apoi apoi apăsați butonul "Solicită returnare".

Dacă ați efectuat comanda fară un cont de client, puteți cere returnarea produselor din pagina de Contact, astfel: Selectați în prima căsuță "Returnare produse", completați datele cerute, iar în secțiunea "Mesaj" este necesar să ne comunicați ID-ul (numărul) și data comenzii și produsul/produsele pe care doriți să le returnați, sau să descărcați și să completați formularul de retur disponibil aici.

Pentru informații suplimentare legate de returnarea produselor, ne puteți contacta folosind oricare din metodele de contact afișate in pagina de Contact, sau prin Formularul de contact de Luni pana Vineri, în intervalul 0900 - 1800.

 

 

 

 

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

 

1. Politica privind confidențialitatea datelor personale

JUST SMART S.R.L. se angajează să va protejeze confidențialitatea. Acest acord de confidențialitate explică colectarea, utilizarea, dezvăluirea, păstrarea și protejarea informațiilor dvs. personale. Acest acord de confidențialitate se aplică furnizării serviciilor JUST SMART S.R.L. prin intermediul site-ului indiferent de modul de accesare sau utilizare a acestora, inclusiv prin intermediul dispozitivelor mobile. Putem amodifica în orice moment această politică prin publicarea versiunii modificate în această secțiune, inclusiv dată la care s-au efectuat modificările.

 

Ce este informația personală?

Informațiile personale sunt informații referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă. O persoană fizică identificabilă este cea care poate fi identificată, direct sau indirect, prin referire la un identificator, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date despre locație sau unul sau mai mulți factori specifici fizic, fiziologic, genetic, identitate mentală, economică, culturală sau socială a acelei persoane fizice. Nu considerăm că informațiile personale includ informații care au fost anonimizate sau pseudonimizate, astfel încât nu mai pot fi folosite pentru a identifica o anumită persoană fizică. Colectăm informații personale de la dvs. când utilizați site-ul noastru. Unele dintre aceste informații personale sunt necesare pentru furnizarea în condiții optime a serviciilor noastre, cum ar fi o modalitate de a va identifica sau informații privind cumpărarea sau vânzarea necesare pentru încheierea unei tranzacții.

 

Informațiile personale pe care ni le furnizați atunci când utilizați serviciile noastre sau vă înregistrați un cont la noi

  • Informații de identificare cum ar fi numele, adresa, numere de telefon, adrese de e-mail, data nașterii sau sex atunci când vă înregistrați un cont la noi.
  • Informații poștale și alte informații utilizate pentru a cumpără sau expedia un produs, date de facturare, precum și, în cazul în care serviciile poștale sau curierat sunt furnizate prin intermediul unuia dintre transportatorii parteneri, numere de urmărire colet și actualizări de urmărire.
  • Informații financiare, cum ar fi numere de cont bancar pentru viramente în urma unor tranzacții.
  • De asemenea, ne puteți furniza și alte informații prin actualizarea sau adăugarea de informații în contul dvs., prin participarea dvs. la discuțiile cu alți utilizatori, rezolvarea disputelor sau în cazul în care comunicați cu noi în legătură cu serviciile noastre (e-mail, telefon, chat).

 

Informațiile personale pe care le colectăm în mod automat atunci când utilizați serviciile noastre sau vă înregistrați un cont la noi

  • Informații despre computer și conexiune, cum ar fi statisticile privind afișările de pagină, traficul către și de la site-uri, adresa URL de trimitere, adresa IP și istoricul de navigare.

 

Informații personale colectate din alte surse

  • Social Media. Vă permitem să distribuiți informații pe site-uri de socializare (ex: Facebook) sau să utilizați site-uri de socializare pentru a va autentifica și crea un cont. Aceste site-uri ne pot oferi acces automat la anumite informații personale pe care le pastrează despre dvs. (ex. adresa de e-mail). Prin asocierea unui cont administrat de un site de socializare cu contul dvs. și autorizându-ne să accesăm aceste informații, sunteți de acord că putem colecta, utiliza și păstra informațiile furnizate în conformitate cu aceast acord de confidențialitate.
  • Dacă ne furnizați informații personale despre altcineva, trebuie să faceți acest lucru numai cu acordul acelei persoane. Trebuie să o informați cum colectăm, folosim, dezvăluim și păstrăm informațiile personale în conformitate cu acest acord de confidențialitate.

 

Informațiile personale pe care le colectăm utilizând cookie-uri

  • Utilizăm cookie-uri pentru a colecta informații despre paginile pe care le vizualizați, despre link-urile accesate și despre alte acțiuni pe care le faceți atunci când utilizați Serviciile noastre.

 

2. Cum utilizăm informațiile dvs. personale

Noi folosim informațiile dvs. personale pentru a va furniza și a îmbunătăți serviciile noastre, pentru a vă oferi o experiență plăcută pe site-ul nostru, pentru a vă contacta în legătură cu activitatea contului dvs. și pentru a va oferi servicii de suport.

 

 

Mai jos este un rezumat al modului în care folosim informațiile dvs. personale:

  • Pentru a vă contacta în legătură cu activitatea contului dvs., pentru a rezolva eventuale probleme cu contul dvs., pentru a rezolva un litigiu, pentru a colecta taxe sau sumele datorate pentru activitatea de vânzare. *Atunci când va contactăm în scopurile descrise mai sus, va putem contacta prin e-mail, telefon, SMS sau prin notificări tip push pe telefonul mobil.
  • Pentru a preveni, detecta, atenua și investiga fraude, încălcări ale securității sau alte activități potențial interzise sau ilegale.
  • Pentru a oferi servicii de procesare a plăților prin partenerii noștrii.
  • Pentru a măsură și a îmbunătăți Serviciile noastre, pentru a păstra Serviciile noastre în siguranța și pentru a personaliza conținutul site-ului care include elemente și servicii ce pot prezenta interes ca răspuns la acțiunile pe care le faceți.

 

Cu consimțământul dvs. putem folosi informațiile personale pentru:

  • A vă oferi oferte comerciale prin e-mail, telefon sau SMS. Aveți dreptul de a vă retrage consimțământul în orice moment.

 

3. Optiunile dvs. privind modul în care folosim informațiile dvs. personale

Aveți opțiuni cu privire la modul în care folosim informațiile dvs. personale pentru a comunica cu dvs. și:

 

Comunicări comerciale

Dacă nu doriți să primiți comunicări comerciale de la noi, va puteți dezabona prin linkul dintr-un e-mail pe care l-ați primit, sau să ne contactați pe adresa de relații clienți info@1smart.ro. Rețineți că nu vindem, închiriem sau dezvăluim în nici un fel datele dvs. personale unor terțe părți fără consimțământul dvs.

 

 

Pastrează-mă autentificat

Când va conectați la contul dvs. va oferim opțiunea de a rămâne conectat pentru o anumită perioada de timp. Dacă utilizați un computer public sau la comun, va recomandăm să nu alegeți să ramaneți conectat(ă). Oricare alt utilizator al computerului/browserului la care v-ați conectat va putea vizualiza și accesa contul dvs. și va putea face acțiuni specifice contului fără nicio altă autorizare.

 

 

Acțiunile specifice si activitățile pe care le poate face alt utilizator al acestui computer/browser includ:

  • Cumpără produse;
  • Verifică sau adaugă produse în coșul dvs.;
  • Vizualizează activitatea și conversațiile cu alți utilizatori;
  • Trimite mesaje către alți utilizatori;
  • Efectuare de activități post-vânzare/cumpărare, cum ar fi acordarea de calificative, anularea comenzilor, reclamații, confirmarea calității produselor cumpărate;
  • Schimbarea numărului de telefon;

 

Puteți încheia sesiunea dvs. de conectare, prin deconectarea contului (logout) și/sau ștergerea cookie-urilor. Dacă ați activat anumite setări de confidențialitate ale browserului, închiderea pur și simplu a browserului dvs. poate duce la încheierea sesiunii dvs. de conectare. Dacă utilizați un computer public sau partajat, trebuie să vă deconectați și/sau să stergeți cookie-urile atunci când ați terminat de folosit Serviciile noastre pentru a va proteja contul și informațiile dvs. personale.

 

 

4. Modalitțăi în care puteți accesa, controlașsi corecta informațiile dvs. personale

Respectăm dreptul dvs. de a accesa, de a modifica, de a solicita ștergerea sau de a solicita restricționarea utilizării informațiilor dvs. personale, conform cerințelor legii. De asemenea, luăm măsuri pentru a ne asigura că informațiile personale pe care le colectăm sunt corecte și actualizate.

 

 

Aveți dreptul să știți ce informații personale păstrăm despre dvs.

La cerere vă putem furniza o copie a informațiilor personale într-un format structurat. Dacă informațiile dvs. personale sunt incorecte sau incomplete, aveți dreptul să le actualizați sau să ne cereți să le actualizăm. Aveți dreptul să vă opuneți prelucrării informațiilor dvs. personale De asemenea, ne puteți solicită să ștergem sau să restricționăm modul în care folosim informațiile dvs. personale, dar acest drept este determinat de lege și va poate afecta accesul la serviciile noastre. Puteți vedea, examina și schimbă majoritatea informațiilor dvs. personale prin autentificarea în contul dvs. 1smart.ro. Va rugăm să va actualizați informațiile personale dacă s-au schimbat sau sunt inexacte. Vom respectă dreptul dvs. legal de a accesa, modifică sau șterge informațiile personale din sistemul nostru. Putem totuși să refuzăm accesul de a modifică sau șterge informațiile dvs. personale în anumite cazuri, în conformitate cu legile naționale ale României. Dacă solicitați suspendarea procesării unora sau tuturor informațiilor dvs. personale sau retragerea (dacă este cazul) a consimțamantului dvs. pentru utilizarea sau dezvăluirea informațiilor dvs. personale în scopurile stabilite în acest acord de confidențialitate, este posibil să nu vă mai putem oferi accesul la serviciile 1smart.ro și la serviciul de asistență oferit clienților noștrii. După solicitarea dvs., vom închide contul dvs. și vom elimina informațiile dvs. personale cât mai curând posibil, în funcție de activitatea contului dvs. și în conformitate cu legile naționale.

 

 

5. Cum putem să vă împărtășim informațiile personale

Datele furnizate pentru utilizarea Serviciului sunt strict confidențiale, fiind utilizate exclusiv în cadrul executării relației contractuale dintre utilizator și 1smart.ro (JUST SMART S.R.L.).

Putem divulga informațiile dvs. personale unor terțe părți. Această divulgare poate fi necesară pentru că noi să vă oferim acces la serviciile noastre, să ne conformăm obligațiilor legale naționale, să ne optimizăm activitățile de marketing și publicitate sau să prevenim, să detectăm, să atenuăm și să investigăm activitățile frauduloase sau ilegale legate de serviciile noastre.

Încercăm să minimizăm cantitatea de informații personale pe care le dezvăluim la ceea ce este direct relevant și necesar pentru a îndeplini scopul specificat.

Nu vindem, închiriem sau dezvăluim în alt fel informațiile dvs. personale unor terțe părți în scopuri de marketing și publicitate fără acordul dvs.

 

 

Putem divulga informațiile dvs. personale următoarelor părti pentru următoarele scopuri:

 

A. Furnizori de servicii și parteneri ai JUST SMART S.R.L., după cum urmeaza:

  • Pentru a facilita procesarea cardurilor de plată atunci când plătiți în cadrul serviciilor furnizate de noi folosim procesatorul de plăti prin card PlatiOnline, plățile se realizează direct pe pagina procesatorului, JUST SMART S.R.L. furnizează datele tranzacției dar nu reține datele cardului, plata făcându-se exclusiv prin procesator.
  • Furnizorii de servicii de transport GLS, SameDay Courier și FAN Courier cu care împărtășim informațiile de contact pentru întocmirea documentelor de transport, în scopul facilitării livrării produselor achiziționate și a altor comunicări legate strict de livrare.
  • Furnizori de servicii de transmitere mesaje pe e-mail și SMS. Pentru o bună operativitate, o parte din mesajele tip e-mail și SMS sunt transmise prin servicii specializate, mesajele se transmit doar la solicitarea operatorului (JUST SMART S.R.L.) pe baza instrucțiunilor, rapoartele sunt păstrate în contul personal al operatorului.

 

B. Instituții de aplicare a legii conform legilor naționale:

  • Instituțiilor oficiale de aplicare a legii ca răspuns la o solicitare oficială sau la un proces legal în legătură cu o anchetă penală sau o presupusă sau suspectată activitate ilegală. Vom dezvălui informațiile pe care le considerăm relevante pentru anchetă sau care ne sunt solicitate explicit, cum ar fi numele, adresa, numărul de telefon, adresa de e-mail, istoricul utilizatorului, adresa IP, reclamațiile de fraudă, istoricul vânzărilor/cumpărărilor.
  • Pentru terții implicați într-o procedură legală, dacă ne furnizează o hotărâre judecătorească.

 

Modificarea dreptului de proprietate

Dacă suntem supuși unei fuziuni sau achiziții cu / de o altă companie, este posibil să împărtășim informații în conformitate cu standardele noastre de confidențialitate. În cazul în care apare un astfel de eveniment, vom cere că nouă entitate să urmeze aceast acord de confidențialitate cu privire la informațiile dvs. personale. Dacă intenționăm să folosim informațiile dvs. personale în alte scopuri care nu sunt acoperite de aceast acord de confidențialitate, veți primi o notificare prealabilă cu privire la prelucrarea informațiilor dvs. personale în noile scopuri.

 

 

6. Cât timp păstrăm informațiile dvs. personale

Păstrăm informațiile personale atâta timp cât este necesar pentru a furniza în siguranță Serviciile pe care le-ați solicitat sau pentru alte scopuri, cum ar fi respectarea obligațiilor legale, rezolvarea disputelor și punerea în aplicare a politicilor noastre. Conform dispozițiilor legale în vigoare suntem obligați să păstrăm informațiile dvs. relevante o perioada minimă de timp pentru o eventuală investigație sau litigiu pentru organele de aplicare a legii. După ce nu mai este necesar să păstrăm informațiile dvs. personale, vom dispune ștergerea într-un mod sigur, în conformitate cu politicile noastre de păstrare și ștergere a datelor. Vom respecta dreptul dvs. legal de a solicita ștergerea informațiilor personale din sistemul nostru.

 

 

7. Cum vă protejăm informațiile personale

Vă protejăm informațiile personale folosind măsuri de securitate tehnice și administrative pentru a reduce riscurile de pierdere, utilizare incorectă, acces neautorizat, dezvăluire și modificare.

 

 

Ca parte a angajamentului nostru continuu față de securitatea datelor, JUST SMART S.R.L. va:

 

  • curăța, șterge sau distruge datele în format electronic sau pe hârtie, după ce nu mai este nevoie de ele;
  • efectua periodic evaluări ale riscurilor pentru toate sistemele informatice;
  • inventaria și gestiona sistemele informatice pe tot parcursul ciclului lor de viață;
  • instrui personalul în materie securitate a datelor;
  • acorda drepturi de acces în funcție de responsabilitățile de serviciu;
  • asigura că furnizorii de servicii terți au acorduri de securitate și de confidențialitate a datelor personale adecvate;
  • utiliza soluții de securitate pentru sistemele informatice pentru a le proteja împotriva atacurilor de tip malware sau virus;
  • păstra copii de rezervă ale sistemelor de informații critice pentru a evita pierderea datelor;
  • aplică regulat patch-uri de securitate pentru a proteja sistemul împotriva vulnerabilităților;
  • răspunde incidentelor de securitate într-o manieră consecventă și în timp util;
  • monitoriza traficul de rețea pentru activități dăunătoare sau suspecte, pentru a identifica rapid și a răspunde la amenintări.

 

 

8. Dreptul de a vă plânge

Dacă aveți vreo nemulțumire cu privire la utilizarea de către noi a datelor dumneavoastră, pe care noi nu am putut-o soluționa, vă puteți adresa Autorității Naționale pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, conform instrucțiunilor aflate pe website-ul acestei instituții www.dataprotection.ro, sau direct la adresa acesteia:

    • Autoritatea Națională pentru Protecția Datelor cu Caracter Personalș
    • B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, Cod Poștal 010336, București, România.

 

 

9. Retragerea consimțământului

Vă puteți retrage consimțământul oricând, fie adresându-vă în scris către noi, la adresa noastră indicată în pagina de contact, fie la adresa de email: info@1smart.ro.

 

 

 

 

II. Politica de Cookies

Prin navigarea pe website-ul 1smart.ro va exprimați acordul cu privire la folosirea datelor stocate de cookies, acesta fiind un acord în sensul articolului 4 (51) din Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice. “Internet Cookie” (termen cunoscut și ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” sau pur și simplu “cookie”) este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează internetul. Cookies se instalează în cazul în care se acceptă navigarea pe site, fiind o legătură între utilizatorul browserului și website. Utilizatorii își pot configura browserul să respingă fișierele cookie. De asemenea, puteți seta browserul dumneavoastră să blocheze cookies sau să afișeze o notificare de avertizare înainte ca un cookie să fie stocat pe calculatorul dumneavoastră. Dezactivarea și refuzul de a primi cookies pot face anumite secțiuni / pagini impracticabile sau dificil de vizitat. Acest website este administrat de JUST SMART S.R.L., ce garantează angajamentul de a respecta si proteja intimitatea dumneavoastră online.

 

Google analytics

Acest website utilizează Google analytics, un serviciu de analiză web oferit de Google, Inc. ( "Google"). Google analytics utilizează "cookie-uri", care sunt fișiere text plasate pe computerul dumneavoastră, pentru a ajuta site-ul să analizeze modul de utilizare a paginilor. Informațiile generate de cookie-uri despre utilizarea site-ului vor fi transmise și stocate de Google pe serverele din Statele Unite ale Americii. Prin utilizarea anonimatului IP, Google va trunchia adresa IP pentru statele membre ale Uniunii Europene, precum și pentru alte părți la acordul privind Spațiul Economic European înainte de transmiterea către și stocarea în SUA. Numai în cazuri excepționale, adresa IP completă poate fi trimisă și scurtată de către serverele Google din SUA. În numele operatorului acestui website, Google va utiliza aceste informații pentru a analiza utilizarea de către dvs. a site-ului, pentru a compila rapoarte privind activitățile site-ului web pentru operatorii site-ului, precum și de a oferi servicii suplimentare pentru operatorul acestui site în legătură cu utilizarea site-ului și a internetului. În acest scop, Google utilizează pseudonime. adresa IP trimisă de către browser-ul dvs. prin intermediul Google analytics nu va fi asociată cu alte date deținute de Google.

 

 

Google Tag Manager

Acest website utilizează Google Tag Manager. Google Tag Manager este o soluție operată de Google Inc. care permite gestionarea etichetelor utilizate de site în scopuri de marketing, utilizând o interfață. Instrumentul Google Tag Manager, în sine, (prin care se implementează etichetele) este un domeniu care nu utilizează cookie-uri și care nu înregistreaza date cu caracter personal. Instrumentul poate activa anumite etichete, care, în nume propriu pot înregistra date în anumite circumstanțe. Google Tag Manager nu va avea acces la aceste informații. În cazul în care înregistrarea datelor a fost dezactivată pe domeniul sau nivelul modulului cookie, această setare va rămâne în vigoare pentru toate etichetele de urmărire puse în aplicare prin Google Tag Manager.

 

 

Securitatea datelor

Există diverse măsuri tehnice și organizatorice pentru a asigura securitatea datelor dvs. personale împotriva manipulării, pierderii, distrugerii, accesării de către persoane neautorizate, în mod accidental sau/și intenționat. Dacă aveți întrebari privind prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, vă rugăm să ne contactați la adresele de email de mai jos. La cerere, veți fi informați în scris și în conformitate cu legislația în vigoare, privind datele cu caracter personal pe care le colectăm prin intermediul paginilor noastre web.

 

 

Link-uri către alte pagini web

Deși pagină noastră de web conține link-uri către alte pagini web, nu răspundem pentru strategiile de protejare a informațiilor sau pentru conținutul altor pagini web.

 

 

Notificare privind modificările

Orice modificare privind protecția datelor va fi postată pe acesta pagină precum și în alte locații pe care le considerăm adecvate. În momentul în care ați ales să accesați site-ul nostru, precum și anumite servicii, aplicații, diverse unelte online sau mesaje, trebuie să știți că acestea ar putea utiliza cookie-uri proprii sau din partea terților, pentru o experiență mai intensă, mai rapidă și totodată mai sigură pentru navigare pentru dumneavoastră ori ca facilitate pentru furnizorii de publicitate. Întrucât mulți utilizatori asociază cookie-urile cu virușii ori cu publicitatea mascată, ar trebui să știm însă ce sunt acestea și la ce folosesc.

 

 

Ce este un cookie?

Un cookie este o informație de mici dimensiuni, care apare pe ecran sub formă unui scurt text sau mesaj plasat pe hard-disk-ul utilizatorului de Internet. Acesta este generat de un server de pagini web, care este de obicei chiar computerul de pe care operează un anumit site. Informația conținută de cookie este programată de acest server și este folosită, mai apoi, ori de câte ori utilizatorul fooseste site-ul ori site-urile gestionate de acesta. Simplificat, un cookie este că o cartelă de acces, cu datele de identificare ale utilizatorului, care anunță serverul ori site-ul gestionat de acesta ori de câte ori ați revenit pe o anumită pagină.

 

 

Cum arată un cookie și cand au apărut cookie-urile?

Formă tipică după care recunoaștem un cookie este că o adresa către un centru de servicii de mail, de cele mai multe ori cu terminația „.txt”, extensia specifică a fișierelor text. Ca o scurtă istorie, putem spune că termenul de cookie pentru Internet a fost dezvoltat în urmă cu aproximativ zece ani, de către compania americană Netscape Communications. Cuvântul “cookie” derivă din sintagma “magic cookie”, un termen din limbajele de programare care descrie o porțiune de informație distribuită între diverse secțiuni software. Alegerea cuvântului „cookie” pentru acest gen de unelte se pare că provine chiar din tradiția americană de a împărtăși prăjiturele și dulciuri vizitatorilor în momentele speciale.

 

 

Care este scopul cokie-urilor?

La modul concret, cookie-urile realizează o interacțiune mai rapidă între utilizatori și diferite site-uri. Fără aceste instrumente aparent banale, ar fi foarte greu pentru un anumit site să permită unui utilizator să facă în voie cumpărături de pe paginile sale ori să își amintească preferințele și detaliile de înregistrare la următoarea să vizită. Prin urmare, utilizarea cookie-urilor în acest caz nu face decât să salveze timpul și banii utilizatorilor, făcând totodată experiență navigării mai eficientă și mai plăcută. De multe ori, site-urile folosesc cookie-urile pentru a colecta date demografice despre propriii utilizatori. De asemenea, cookie-urile permit site-urilor să aibă o evidență cât mai apropiată de realitate asupra profilului și obiceiurilor consumatorilor, în vederea realizării unor oferte de produse cât mai țintite pentru aceștia. În acest mod, pe pagina de navigare a utilizatorilor vor apărea mesajele publicitare care i-ar putea interesa direct, targetate în funcție de informațiile colectate anterior.

 

 

De câte feluri sunt cookie-urile

Trebuie știut faptul că nu toate cookie-urile sunt la fel. Astfel, avem cookie-uri de sesiune sau temporare, cookie-uri permanente și cookie-uri flash.

 

 

Cookie-urile de sesiune

Cookie-urile care sunt stocate în memoria calculatorului ori dispozitivului de acces la Internet doar pe perioada unei sesiuni de navigare pe o anumită pagină sau site, se șterg automat de pe computer, în momentul închiderii browserului. De obicei, aceste cookie-uri stochează o identitate a fiecărei sesiuni, neidentificabilă personal de către utilizator, permițându-i acestuia să navigheze de la o pagină la altă fără a avea nevoie să se logheze în permanentă.

 

 

Cookie-urile permanente

Acestea sunt cookie-urile stocate pe calculatorul utilizatorului și care nu se dezactivează în momentul închiderii browser-ului utilizat. Astfel, cookie-urile permanente pot reține preferințele utilizatorului înregistrate deja pentru un anumit site, permițând că acestea să fie folosite în cadrul următoarelor sesiuni de browsing. De asemenea, ele pot fi folosite pentru identificarea utilizatorilor astfel încât site-urile să poată analiză preferințele utilizatorilor pe paginile lor pentru a veni mai ușor în întâmpinarea acestora. Acestea pot oferi în orice moment informații privind numărul de utilizatori, timpul mediu petrecut pe o anumită pagină, fiind de un real ajutor în stabilirea performanțelor generale reale ale unui site. Acest tip de cookie-uri sunt configurate de așa natură încât să poată urmări preferințele urilizatorilor în cadrul unor perioade de timp îndelungate.

 

 

Cookie-uri flash

În cazul în care aveți instalat programul adobe Flash pe calculatorul dumneavoastră (iar cele mai multe dispozitive îl au), e posibil să aveți stocate și mici fișiere cu conținut Flash, precum videoclipurile. Acest gen de fișiere sunt cunoscute și că Local Shared Objects (LSOs) sau cookie-uri Flash. Acestea pot fi folosite în același scop ca și cookie-urile obișnuite, numite și cookie-uri HTTP. Totodată, cookie-urile Flash pot face copii de rezervă pentru datele reținute de un cookie obișnuit. Astfel, în momentul în care veți șterge cookie-urile din setările browserului, cele Flash nu vor fi afectate. Astfel, un site care a folosit acest gen de cookie la un moment dat te va recunoaște la următoarea ta vizită dacă datele tale au fost stocate de acest fișier. Cu toate acestea, puteți controla acțiunea cookie-urilor Flash iar site-ul oficial al companiei adobe oferă instrumente de control, detectare și ștergere a acestora de pe calculatorul dumneavoastră. Sintetizând, scopurile pentru care pot fi folosite cookie-urile sunt următoarele:

  • pentru stabilirea performanței unui site;
  • pentru analiza numărului de vizitatori;
  • pentru geotargetarea informației;
  • pentru înregistrare;
  • pentru publicitate și pentru furnizorii serviciilor din acest domeniu.

 

Sunt cookie-urile periculoase?

Asemănate de cele mai multe ori cu virușii, cookie-urile nu sunt decât mici fișiere text. Acestea nu sunt nici măcar programe de computer și nu pot fi percepute drept coduri de programare. De asemenea, cookie-urile nu sunt folosite pentru răspândirea virușilor iar versiunile moderne ale unor browsere precum Microsoft Internet Explorer sau Netscape permit utilizatorilor să seteze propriile valori ale numărului de cookie-uri acceptate pe un calculator. Deși sunt stocate pe unitatea hard-disk, cookie-urile nu pot accesa conținutul acesteia. Prin urmare, nu trebuie să va faceți griji că un cookie poate citi datele salvate pe hard-disk-ul dumneavoastră sau să transmită cuiva userul și parola de la căsuța de email. Acestea nu fac decât să stocheze și să transmită mai departe datele pe care le înregistrează în momentul accesării unui site bine stabilit. De asemenea, un server nu poate seta un cookie să acționeze pe un alt domeniu decât cele mai sus enunțate. În ciuda acestui fapt, utilizatorii s-ar putea să găsească pe calculatorul lor și cookie-uri de pe site-uri pe care nu le-au vizitat niciodată. De obicei, acestea sunt trimise de către companii care vând publicitate pe Internet către alte site-uri. Prin urmare, nu este exclus că informațiile privind comportamentul navigatorilor să fie transmise către acestea de site-urile vizitate, uneori chiar fără consimțământul utilizatorilor. Iar acesta a devenit cam principalul motiv pentru care utilizatorii au ajuns să respingă cookie-urile.

 

 

Cum scap de cookie-uri?

De obicei, putem seta browserul nostru de Internet să accepte orice tip de cookie-uri sau să accepte cookie-uri de pe anumite site-uri. Pe de altă parte, acest lucru poate crea anumite dezavantaje, întrucât, dacă nu sunteți înregistrați pe un anumit site, nu veți putea poștă comentarii, spre exemplu. Trebuie știut însă că toate versiunile moderne ale browserelor internet au setări pentru cookie-uri. Acestea le puteți găși în secțiunea „Options” sau „Preferences” din meniul browserului. Pentru a intlege aceste setări, puteți accesa și opțiunea „Help” a fiecărui browser sau puteți accesa câteva link-uri si informații utile pentru „Cookie settings” din Internet Explorer versiunile 5,6,7,8, 9, Firefox, Chrome, Safari sau iOS. Dacă sunteți îngrijorat în ceea ce privește cookie-urile generate de site-urile terțe ale platformelor publicitare, le puteți dezactiva prin utilizarea directă a opțiunii „Your Online Choices” aferentă fiecărui site. Pentru informații suplimentare, va rugăm să ne contactați la adresa de email contact@1smart.ro

 

 

Paginile referitoare la Termenii și condițiile, Politica de confidențialitate și Politica de Cookies a partenerilor 1smart.ro pot fi accesate vizitând site-urile acestora din lista de mai jos.

Termenii și condițiile practicate de acestea nu sunt responsabilitatea societății noastre și nici conținutul lor.

 

Google Analytics: https://analytics.google.com

 

GLS: https://gls-group.com/RO/ro/home/

 

SameDay Courier: https://sameday.ro

 

FAN Courier: https://www.fancourier.ro/

 

Ecolet.ro: https://ecolet.ro/ro

 

Banca Transilvania: https://bancatransilvania.ro

 

PlatiOnline.ro: https://plati.online

 

SMSLink.ro: https://www.smslink.ro

 

Meniu - Smart Home

Contul meu

Chat

Ai nevoie de ajutor?
Ne poți contacta prin:
Apasă pe iconița dorită pentru a deschide aplicația

Creează-ți un cont pentru a adăuga produse în Favorite.

Login

Intră în contul tău

Login