Arată mai multe produse
Niciun rezultat găsit. Încearcă din nou cu alte cuvinte cheie.

Ecosistem Matter

Standardul Matter este o inițiativă deschisă, susținută de un consorțiu de companii și dezvoltatori, care își propune să creeze un standard interoperabil pentru dispozitivele Smart Home. Scopul acestui standard este de a îți permite să utilizezi o gamă largă de dispozitive inteligente de la diferiți producători, care să poată funcționa împreună în mod transparent, fără a fi nevoie să ai aplicații separate pentru fiecare dispozitiv în parte.

Matter este bazat pe tehnologii existente, precum Wi-Fi, Ethernet și Bluetooth, și utilizează protocolul de rețea IP pentru a permite comunicațiile între dispozitive. De asemenea, Matter include un set de protocoale și specificații comune pentru dispozitivele inteligente, care sunt dezvoltate de către membrii consorțiului și care se îmbunătățesc constant.

Beneficiile ecosistemului Matter Smart Home

Standardul Matter are mai multe beneficii pentru utilizatorii de dispozitive inteligente pentru locuințe - Smart Home, precum și pentru producătorii de dispozitive. Unele dintre acestea includ:

  1. Compatibilitatea între dispozitive: Permite proprietarilor de case să utilizeze dispozitive de la diferiți producători care pot comunica între ele și pot fi controlate folosind aceeași aplicație. Acest lucru elimină nevoia de a avea aplicații separate pentru fiecare dispozitiv în parte și permite proprietarilor de case să beneficieze de o experiență mai simplă și mai convenabilă.

  2. Securitatea și confidențialitatea datelor: Utilizează protocoale și specificații comune care garantează securitatea și confidențialitatea datelor utilizatorilor. Acest lucru înseamnă că dispozitivele inteligente compatibile cu Matter sunt concepute pentru a proteja informațiile utilizatorilor și pentru a preveni accesul neautorizat.

  3. Interoperabilitatea între platforme: Poate fi integrat cu alte platforme de dispozitive inteligente, precum Amazon Alexa și Google Assistant. Acest lucru permite proprietarilor de case să controleze dispozitivele inteligente de la diferiți producători folosind aceste platforme de asistenți vocali.

  4. Creșterea pieței de dispozitive inteligente: Standardul Matter încurajează dezvoltarea și lansarea de noi dispozitive inteligente compatibile cu standardul. Acest lucru poate duce la o creștere a pieței de dispozitive inteligente și la o gamă mai largă de opțiuni pentru proprietarii de case.

În prezent, există numeroase dispozitive inteligente pe piață, dar acestea sunt adesea dezvoltate cu tehnologii diferite, ceea ce face ca interoperabilitatea între dispozitive să fie dificilă. De exemplu, dacă dorești să utilizezi dispozitive de la doi producători, este posibil să ai nevoie să utilizezi două sau mai multe aplicații diferite pentru a le controla.

Standardul Matter își propune să abordeze aceste probleme, oferind un set comun de protocoale și specificații pentru dispozitivele inteligente. Astfel, dispozitivele de la diferiți producători pot comunica între ele, indiferent de tehnologia folosită. De asemenea, utilizatorii nu vor mai fi nevoiți să utilizeze aplicații separate pentru fiecare dispozitiv, deoarece toate dispozitivele compatibile cu standardul Matter pot fi controlate de o singură aplicație.

Află mai multe despre Matter - Smart Home aici.

Citește mai departe Show less

Filtrare produse

Afișate 1-12 din 95 produse

Meniu - Smart Home

Contul meu

Chat

Ai nevoie de ajutor?
Ne poți contacta prin:
Apasă pe iconița dorită pentru a deschide aplicația

Creează-ți un cont pentru a adăuga produse în Favorite.

Login

Intră în contul tău

Login